Verzuim en re-integratie

De medewerker oordeelvrij begeleiden in zijn/haar herstel en re-integratie, levert op!

Contact

Verzuim en re-integratie

Als verzuim en re-integratie coördinator van veelal complex verzuim, leggen we de nadruk op wat nu, later en in de toekomst mogelijk is. Hiervoor wordt de totale omgeving van de medewerker en zijn/haar behoefte in werk inzichtelijk gemaakt. We hebben een eenvoudig rollenmodel gebouwd, wat de medewerker en leidinggevende helpt om de juiste stappen te zetten op het juiste moment en grip te houden op het proces.

De leidinggevende ondersteunen we door druppelsgewijs gerichte informatie te geven en “on the job” gespreksvaardigheden te helpen ontwikkelen. Dit levert grip op en borgt de kwaliteit van het proces.

Waar nodig worden externe partijen (bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, spoor 2 coach, jobcoach…) ingeschakeld. Duidelijkheid, concrete afspraken en inzicht in scenario’s zorgen voor overzicht, rust en wederzijds begrip. De medewerker in kwestie ervaart zelf in regie te zijn van zijn/haar re-integratie. En de leidinggevende ervaart grip in zijn/haar rol van facilitator. In combinatie met een betrouwbaar en flexibel deskundigennetwerk kan snel geschakeld worden met de juiste interventie, waardoor het re-integratietraject soepel verloopt.

Onze gedegen aansluiting met UWV helpt in het succesvol afronden van re-integratiesdossiers.

Terug