Verzuim en re-integratie

Oordeelvrij begeleiden in herstel en re-integratie, levert op!

Contact

Verzuim en re-integratie

Als verzuim en re-integratie coördinator leg ik de nadruk op wat nu, later en in de toekomst mogelijk is. Hiervoor wordt de totale omgeving van de medewerker en zijn/ haar behoefte in werk inzichtelijk gemaakt. Aan de hand van een eenvoudig rollenmodel, ondersteun ik de medewerker en de leidinggevende doelgericht om de juiste stappen te zetten op het juiste moment en grip te houden op het proces.

De leidinggevende ondersteun ik door druppelsgewijs gerichte informatie te geven en “on the job” gespreksvaardigheden te helpen ontwikkelen. Dit brengt rust en borgt de kwaliteit van het proces.

Waar nodig worden in overleg externe partijen (bedrijfsarts, arbeidsdeskundige, spoor 2 coach, jobcoach, interventiecoach…) ingeschakeld. Duidelijkheid, concrete afspraken en inzicht in scenario’s zorgen voor begrip, overzicht en grip. De medewerker in kwestie ervaart zelf in regie te zijn van zijn/ haar re-integratie. En de leidinggevende ervaart controle in zijn/ haar rol van facilitator. In combinatie met een betrouwbaar en flexibel deskundigennetwerk wordt snel geschakeld met de juiste interventie.

Mijn jarenlange samenwerking met UWV en arbeidsrechtadvocaat helpen in het succesvol bouwen en afronden van re-integratiedossiers.

Terug